Friday, 26 August 2011

RAmadhan yang Indah

assalam..
seribu kemaafan atas ketiadaan "new post" di ruangan blog ini. bak kata pepatah,"sesungguhnya manusia itu selalu leka". insyaaALLAH,moga perkongsian kali ini dapat memberi "sesuatu" kepada kita.. walaupun bukan 10 benda,tetapi memadailah hanya 1. 

-27 Ramadhan 1432-
3 hari lagi,insyaALLAH bakal sambut hari kemenangan buat semua umat islam,'Hari Raya Aidilfitri'. Tetapi, rasanya x ketinggalan lagi nak berkongsi pasal perjuangan kita dalam bulan ramadhan nie kan?- 'puasa' istilah sebenarnya nak disampaikan.

macam mana puasa kita,sahabat2 semua? 
terlaksana seperti macam yang kita strategikan waktu awal2 Ramadhan tak?
tepuk dada,tanya diri sendiri..insyaALLAH,jawapan ada pada muhasabah kita. 
moga,
ada terlaksanalah seperti yang dirancang walaupun bukan overall FULL A kan? 
kalau belum satu pun terlaksana,masih belum terlambat nak berlari sekencang-kencangnya macam orang lain.
ayuh! 
cepat2 tingkatkan speed anda!
misalnya sempat habiskan al-quran 5 @10 juzuk dalam masa 3 hari nie ka..atau, pertingkatkan kadar tabiat qiyammullail kita..
sekadar cadangan wahai sahabat2 yang sentiasa dalam ingatan..
sekurang2nya kita tak berasa kecewa bila orang bertanya, "berapa juzuk abis posa ritu?". 
selalunya, tue lah soalan femes jugak kawan2... 
kita ex-maahad  kan? so,semestinya dah hadam situasi tue.
(",)

PERSES MMPT tinggalkan sahabat2 dengan sebuah video ini untuk post kali ini.
video
moga diri kita bukanlah seperti dalam video ini pada 27 hari yang lepas.
(^_^)

sekadar perkongsian muhasabah.

-assalamualaikum-

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...